Tønsberg Røde Kors Hjelpekorps ble opprettet i 1937 opprettet av Tønsberg krets av Røde Kors. Hjelpekorpset skulle være til hjelp ved naturkatastrofer, ulykker, brann, idrettsstevner, folkemøter, badestrender og andre store arrangementer. I 1939 ble en av hovedoppgavene til hjelpekorpset å utdanne folk til det sivile luftverns sanitet. Disse kursene bidro til at hjelpekorpset hadde en god beredskap under hele krigen. Hjelpekorpset bidro med ambulansevakt, utrykning ved brann og bombardementer, opprettelse av lasarett i interneringsleiren på Berg, matinnsamling, blodgivertjenester osv.
Ved krigens slutt bidro hjelpekorpset med hjelp til frigitte russiske og finske fanger, samt innsamling til husløse i Nord-Norge. Ut over på femtitallet ble oppgaver som vakthold under idrettsstevner og på førstehjelpsstasjonen på Skrim mer fremtredende.Hjelpekorpset holdt også nattevakt over poliopasjenter i jernlunge på sykehuset og samlet inn pakker til Italiahjelpen.
Hjelpekorpset arrangerte førstehjelpskurs, både for allment interesserte og for bilførere. Samtidig ble medlemmene i hjelpekorpset sendt på kurs så snart det var anledning. Hjelpekorpset stilte seg til disposisjon som reservebrannmenn, og har blitt brukt under større branner. I 1977 overtok hjelpekorpset all ambulansekjøring for Vestfold Sentralsykehus. Samme år fikk hjelpekorpset også sitt eget hus i St. Olavsgt. 40.